Over De Fotograficus

Martine Sollie - De Fotograficus

Martine Sollie – De Fotograficus

Ik ben het liefst deze hele dag bezig met beeld. Fotografie, fotobewerking, beeldbewerking etc. Dit levert veel voldoening en energie op voor mij! Het leukste wat er is, is door middel van de combinatie van fotografie en grafisch (met name digitaal dmv Photoshop, Indesign en Illustrator) werk een artistiek beeld creëren. Dit kan in allerlei denkbare vormen, met bijvoorbeeld kleur, tekst en/of illustraties. Het maken van fotorealistische beelden van toekomstige situaties (ook wel sfeerbeelden of artist impressions) in de openbare ruimte is een van mijn specialiteiten.

Om tot dit bedrijf te komen en te gaan doen wat ik leuk vind, is een kleine omweg nodig geweest. Na mijn opleiding tot landschapsontwerper heb ik eerst vijf jaar werkervaring opgedaan bij de Rijksoverheid. Tijdens deze periode was ik al gericht op fotografisch ontwerp, fotografie en het bewerken van foto’s. Dit heb ik door middel van een opleiding grafisch ontwerp en DTP en verscheidene cursussen in fotografie en grafisch ontwerp steeds meer uitgebouwd. Totdat de kans kwam medio 2011, en ik de keus heb gemaakt om zelfstandig ondernemer te worden. Inmiddels ben ik bekend als de Fotograficus.

Sindsdien heb ik met veel plezier aan verschillende opdrachten gewerkt. Een selectie hiervan is te zien in mijn portfolio.

Op mijn fotografiewebsite vind je portretwerk van mijn hand. Op mijn Fotobiografie website vindt je alles mbt de Fotobiografie.

Om mensen mijn kennis te kunnen overdragen geef ik workshops en trainingen Photoshop. Een ontzettend leuke en ontspannen manier om de basis van foto bewerken onder de knie te krijgen. Mocht je interesse hebben, neem dan contact met me op.